Viherrakentaminen Etelä-Suomessa laadukkaasti

Piha tai puutarha kuntoon viherrakentamisen ammattilaisten avulla

Oletko uudisrakentaja tai vanhan remontoija? Millainen on unelmiesi piha? Mistä olet aina haaveillut puutarhaasi?

Me toteutamme niin uudiskohteiden kuin uusittavien kohteiden piha-alueet ja puutarhat juuri toiveidesi mukaisesti. Näemme ammattilaisina alueen kokonaiskuvan, joten tarjoamme käyttöösi myös konsultointiapua – kaikkea ei tarvitse etukäteen ideoida, vaan voit luottaa ammattitaitoomme ja osaamiseemme. Ideoidaan yhdessä!

Arviointikäynnillä kartoitetaan piha-alueelle tehtävät työt

Parhaimmillaan piha on kodin sisätilojen luonnollinen jatke. Piha tuo lisätilaa ja viihtyisyyttä etenkin kesäaikaan, joten se kannattaa suunnitella ja toteuttaa alusta saakka toimivaksi kokonaisuudeksi. Käytännöllisyys ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö piha ja puutarha voisi olla myös visuaalisesti miellyttäviä.

Ammattitaitoinen viher- ja piharakentaminen huomioi nämä molemmat aspektit – sekä käytettävyyden että kauneuden. Suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon ne resurssit, jotka asujalla on mahdollista käyttää pihan tai puutarhan hoitoon. Helppohoitoisuus voi olla joillekin erityisen tärkeää, siinä missä osa omakotitaloasujista haluaa hoitaa pihaa itse ja käyttää siihen paljon aikaa.

Kivityöt, vihertyöt ja maanrakentaminen – kaikki saman katon alta

Olemme täyden palvelun ammattilaisia, joten pystymme hoitamaan pihan aina suunnittelusta toteutukseen. Tyypillisesti yksityisten asiakkaidemme piharakentamisen töihin kuuluvat vihertyöt ja kivityöt sekä tarvittaessa maanrakennus. Käytössämme on nykyaikainen kalusto, jolla pääsemme pienempiinkin kohteisiin vaivatta ilman, että koko pihaa tarvitsee myllätä.

Olemme joustava toimija, ja tartumme mielellämme niin pieniin kuin suuriin pihaprojekteihin. Laatu, kestävyys ja tyytyväinen asiakas ovat meille kunnia-asioita.

Piha, joka kestää aikaa ja on asujansa näköinen

Jos seuraavat asiat ovat mielessäsi, ota meihin yhteyttä:

 • hyvinvoiva, vehreä nurmikko
 • kauniit istutukset ja upea kasvillisuus
 • kukkapenkit, jotka kukoistavat
 • kivityöt ympäristöön sopivilla materiaaleilla
 • viherkatokset vaikka terassille

Me toteutamme unelmiesi puutarhan tai piha-alueen ammattitaidolla!

Viherrakentaminen julkisyhteisöille

Projekti polkaistaan käyntiin suorittamalla kohteessa katselmus, jonka tarkoituksena on kartoittaa viherrakennusprojektissa suoritettavat toimenpiteet ja työt. Katselmuksessa on mukana kattava joukko suunnittelussa ja toteutuksessa mukana olevia henkilöitä ja tahoja.

Olemme toteuttaneet muun muassa useiden kuntien koulujen ja päiväkotien piha-alueita sekä leikkipaikkoja. Erilaiset kivitöihin ja maanrakennukseen liittyvät kohteet ovat myös erikoisalaamme.

Rakennuskohteemme sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa) sekä muualla Etelä-Suomen alueella.

Viherrakentamiseen liittyy paljon muutakin kuin istutukset, nurmikot, puut ja pensaat. Viheralueita rakennettaessa tulee huomioida kokonaisuuden toimivuus, jotta loppukäyttäjä viihtyy alueella. Kokonaisuutta suunniteltaessa huomioidaan luonnollisesti myös turvallisuusseikat.

Kokonaisuus pitää sisällään esimerkiksi koulujen ja päiväkotien piha-alueiden tai julkisten puistoalueiden leikki- ja liikuntavälineet sekä niiden turva-alustat. Alue myös rajataan esimerkiksi nurmikolla, kivetyksin tai kulkuväylin. Näin lopputulos on monipuolinen ja mahdollistaa eri käyttötarkoitusten vaivattoman yhteispelin.

Olemme toteuttaneet useita viherrakentamisen ja vihersaneerauksen kohteita kahdenkymmenen viime vuoden aikana. Kohteinamme on ollut monia eteläsuomalaisia kouluja ja päiväkoteja, joten ammattikokemusta tältä saralta on kertynyt hyvin runsaasti.

Viherrakentaminen talo- ja kiinteistöyhtiöille

Projektin alussa suoritamme kohteessa katselmuksen, jonka tarkoituksena on kartoittaa projektissa suoritettavat toimenpiteet. Katselmuksessa on mukana kattava joukko suunnittelussa ja toteutuksessa mukana olevia henkilöitä ja tahoja.

Artkiven edustajien lisäksi katselmoinnissa mukana ovat mm. urakoitsija, isännöitsijä, asukkaiden edustajat sekä rakennussuunnittelija. Näin saadaan viherrakennusprojekti käyntiin vahvalla otteella. Suunnitteluvaiheessa on hyvä huomioida piha-alueen hoito tulevaisuudessa ja valita istutettavat kasvit tarvittaessa sen mukaan, kuinka helppohoitoisia ne ovat.

Viherrakennuskohteemme sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla sekä muualla Etelä-Suomen alueella.

Taidolla toteutettu pihan rakennus parantaa taloyhtiön arvoa

Kun taloyhtiön piha-alueen suunnittelee ja rakentaa ammattilainen, varmennetaan samalla, että lopputuloksesta tulee jopa useita vuosikymmeniä kestävä kokonaisuus. Näin sekä säästetään kustannuksissa pitkällä tähtäimellä, että parannetaan taloyhtiön arvoa ja houkuttelevuutta.

Toteutamme mm. seuraavat viherrakennuksen kokonaisuudet uudis- ja saneerauskohteisiin:

 • piharakenteet
 • betoni- ja kivityöt
 • maanrakennus
 • nurmialueet (kylvönurmikot, siirtonurmikot, niittynurmikot ja kuntat)
 • viherkatot (mm. maksaruoho- ja perennakatot)
 • taimien istutus (perennat, pensaat, köynnökset ja puut)
 • kylvötyöt
 • piharakenteet
  lasten leikkialueet

Pyydä meiltä tarjous, niin polkaistaan viherrakennusprojekti käyntiin!

“Aikatauluissa on pysytty hyvin, työn jälki sekä hinta-laatusuhde erinomaiset. Artkiven työnjohto ammattimaista ja työntekijät hyviä. Yrityksen valttina on joustavuus ja nopea toimitusaikataulu.” 

Raimo Laurasvaara, valvontapuutarhuri, Helsingin Seurakunta

5/5

Tutustu toteutuneisiin sekä uusiin projekteihimme painamalla tästä