Kivityöt vuosikymmenien kokemuksella

Kivityöt ja kivien asennus aikaa ja säätä kestävästi meiltä

Pihakivetys on huolettoman ihmisen valinta, sillä kivityöllä toteutettu piha-alue kestää vuosikymmeniä ja on myös erittäin helppohoitoinen. Kivetyksellä voidaan luoda myös pienempiä kokonaisuuksia, kuten esimerkiksi kulkuväylät, istutusten reunukset ja portaat.

Kiviä voidaan käyttää todella monipuolisesti, ja kivitöiden suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana. Palvelutarjontaamme kuuluu myös kivitöiden konsultointi ja suunnittelu, joten tarjoamme kokonaisvaltaista kiviammattitaitoamme asiakkaidemme käyttöön.

Kivityöt 20 vuoden ammattitaidolla ja nykyaikaisella kalustolla

Olemme pitkän linjan toimija, ja kivitöiden ammattiosaamista on kertynyt 20 vuoden ajalta. Meillä työskentelee laaja kirjo kivialan ammattilaisia. Kivityöt onnistuvat ongelmitta suunnittelusta toteutukseen, ja innostumme myös erittäin haastavista kohteista.

Kivityöt ja kivien asennukset toteutamme pääsäntöisesti Etelä-Suomen alueella – pääkaupunkiseudulta Päijät-Hämeeseen. Asiakkaitamme ovat kunnat, kaupungit, yhteisöt, rakennusliikkeet, taloyhtiöt ja yksityisasiakkaat.

Kivetysten asentamiseen käytössämme on nykyaikainen kalusto oheisvarusteineen. Osa kivitöiden asennuksista on tehtävä käsin, mutta kokemuksen suomalla osaamisella taittuu manuaalityökin meiltä pikaisesti.

Uudis- ja remonttikohteiden pohjatyöt sekä kivien asennus

Kivityöt teemme niin uudiskohteissa kuin peruskorjattavissa kohteissa. Kaikenkokoiset kivityöt kuuluvat palveluvalikoimaamme, joten ota rohkeasti yhteyttä isoissa ja pienissä asennuksissa. 

Kivetyksen pohjatyöt kuuluvat myös palveluihimme. Lisäksi kauttamme saat vaivattomasti myös muut pihan ja puutarhan rakennukseen liittyvät työt, esimerkiksi piha- ja viherrakentamisen palvelut.

Palveluihimme kuuluvat kaikki kivityöt betonikivistä luonnonkiviin

Pihakivien valitsemisessa kannattaa aina huomioida pihan miljöö, kivetyksen käyttötarkoitus ja kivetykseen kohdistuvan rasituksen määrä. Kivien valintaan vaikuttavat myös pihan muodot, korkoerot ja kaadot.

Hyvin suunnitellun ja rakennetun pihan hoito on helppoa – säännöllisellä hoidolla sammalet ja rikkaruohot pysyvät poissa ja piha säilyy uudenveroisena vuosia eteenpäin.

Betonikivet ja -laatat

Betoniset pihakivet ja -laatat ovat suosittu, laadukas ja pitkäikäinen valinta pihapäällysteeksi. Betonikivellä voidaan toteuttaa pihaan yhtenäinen ilme esimerkiksi ajoväylälle, sillä se kestää hyvin painetta.

Betonikiveä on saatavilla erikokoisena ja -värisenä, joten sillä pystyy luomaan taatusti yksilöllisen ilmeen pihaan.

Graniittikivet ja -laatat

Graniittikiviä ja -laattoja on saatavilla useilla eri pintakäsittelyillä. Esimerkiksi lohkottu, ristipäähakattu tai poltettu pinta. Laajan pintakäsittelyvalikoiman lisäksi myös värivaihtoehtoja on runsaasti.

Graniittikivi- ja laatta sopii materiaalina esimerkiksi porrasrakennelmiin, kulkuväyliin ja terasseille. Se soveltuu myös ajoväylän rakennusmateriaaliksi, sillä graniitti kestää hyvin painetta.

Luonnonkivet

Luonnonkivet ovat luonnon muovaamia kiviä, joita on mahdollista saada eri värisinä ja kokoisina. Luonnonkivillä luodaan näyttävää, kestävää elävyyttä piha-alueelle – ne sopivat esimerkiksi pihan rajauksiin, koristeeksi, seinänvierustoihin sekä moneen muuhun erilaiseen käyttötarkoitukseen.

Liuskekivillä pihaan tai puutarhaan on mahdollista luoda näyttäviä kulkuväyliä, terasseja tai portaita. Liuskekiviä on saatavilla useissa eri väreissä, ja sillä voi luoda luonnollisen, ympäristöystävällisen mutta samalla näyttävän kokonaisuuden. Liuskekivi on mukava myös paljaan jalan alla.

Muurit

Muurit tuovat ilmettä pihalle ja jakavat sitä mielenkiintoisesti erilaisiin osiin. Muuri voi olla korkea, matala tai jotain siltä väliltä. Vain mielikuvituksen rajat tulevat esteeksi.

Meillä on useita muureihin soveltuvia betonisia ja graniittisia kivivaihtoehtoja monenlaiseen rakennustarpeeseen.

Reunakivet

Reunakivillä viimeistelet pihasi ilmeen. Reunakivet soveltuvat esimerkiksi viheralueen, kukkaistutuksen tai muun alueen rajaamiseen. Reunakivet ryhdittävät pihan yleisilmettä.

Betoni- ja graniittireunakiviä on useita eri kokoja ja värejä, joista valita sopivin.

Portaat ja rappuaskelmat

Kiviportaat tai rappuset puutarhaan tai pihaan? Onnistuu! Portaat ja rappuaskelmat toteutamme niin valmiista elementeistä, irtokivistä kuin reunakivistä. Portaat helpottavat liikkumista pihassa, jossa on korkeuseroja. Rappuset ovat turvallisuusaspektinsa lisäksi myös näyttävä puutarhan sisustuselementti.

Kivityöt ja kivien asennus jopa ympäri vuoden

Kivityöt ja asennukset voidaan suorittaa pääperiaatteittain maaliskuusta joulukuuhun, mutta mahdotonta kivitöiden tekeminen ei ole talvisaikaankaan. Jos kivitöiden onnistunut tekeminen vaatii maanrakennusta, saamme tarvittaessa kaivettua roudan pois tai sulatettua sen.

Kaikki kivityöt ja asennukset eivät myöskään vaadi maan kaivamista, jolloin työt onnistuvat ympärivuotisesti. Tällaisia töitä ovat esimerkiksi kerrostalojen betoniset parkkitasot tai parkkiluolastot, jotka sukeltavat maan alle.

Kotitalousvähennys työn osuudesta yksityisasiakkaille

Yksityisasiakkaana voit vähentää kiviasennuksen työn osuuden kotitalousvähennyksessä. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Tarvitseeko projektisi tarkkaa ja luotettavaa kivitöiden ammattilaista? Ota meihin yhteyttä!

Miten pihan kivityöprojekti etenee tarjouspyynnön jälkeen?

Tarjouspyyntö ei sido sinua mihinkään, mutta pyynnön perusteella tulemme tekemään peruskorjattavalla tai uudella piha-alueellasi ilmaisen arviointikäynnin.

Arviointikäynnin aikana asiantuntijamme auttavat sinua projektin kartoittamisessa ja sen yksityiskohdissa. Aina ei tarvitse tietää kaikkea ennakkoon, vaan yhdessä voimme miettiä parhaimmat ratkaisut kivitöille – tuleeko piha-alueelle luonnonkiveä vai betonia, rappusia, muureja tai terassia.

Käynnin jälkeen annamme tarjouksen ja kustannusarvion kivitöistä ja asennuksesta. Jos tarjous vaikuttaa hyvältä, päätämme yhdessä aikatauluista. Keskimäärin kivityöt ja pihakivien tai -laattojen asennus kestävät kahdesta päivästä neljään viikkoon, riippuen toki kohteesta. Kaikki työt sisältävät jätteiden poisviennin ja loppusiivouksen sekä tarvittaessa vanhojen rakenteiden purkamisen.

“Artkiven vahvuuksia ovat luotettavuus, ammattitaito, toimitusvarmuus, palvelukyky ja sopeutumiskyky vaihteleviin työn osa-alueisiin. Kokemukset projekteista olleet loistavia, aikataulut pitäneet. Asioiden ja ratkaisujen teko yhteistyössä Artkiven kanssa helppoa ja joustavaa. Laatu loistava ja hinnat kilpailukykyiset. On ollut oikea valinta yhteistyön aloittaminen kanssanne. Tulee jatkumaan, kiitos yhteistyöstä!”

Jorma Jäntti, aluepäällikkö, PEAB

5/5

Tutustu toteutuneisiin sekä uusiin projekteihimme painamalla tästä